Hoe ik een taxi nam naar Delft, maar in een verbazingwekkende verrassing belandde

Taxi naar Delft

Dit is een stad met een zeer lange geschiedenis. De stad werd al in de 12e eeuw gesticht, maar kreeg vooral bekendheid in de 17e eeuw. In die tijd werd het een epicentrum voor kunst en cultuur dankzij Pieter Bruegel de Oude en Pieter Bruegel de Jonge. Het werd ook een zeer belangrijke handelsstad, wat verklaart waarom je er veel oude gebouwen kunt vinden. Ik was vooral geïnteresseerd in de middeleeuwse architectuur van de stad en de grachten, dus dat was zeker een van mijn doelen. Naast de middeleeuwse architectuur zijn er in Delft nog veel meer interessante plekken om te bezoeken, zoals de Technische Universiteit Delft, het Markenmuseum of de Wallen. Als je van kunst houdt, kun je ook de Willett-de Hooch Art Gallery bezoeken, die zeker een bezoek waard is.

 

Hoe kom je vanuit Rotterdam in Delft?

Om vanuit Rotterdam in Delft te komen, kun je de bus nemen. De busreis duurt ongeveer 2 uur. Als je er echter snel en gemakkelijk wilt komen, is een ritje met de taxi de beste optie. De taxirit duurt slechts ongeveer 40 minuten. De beste manier om een taxi te nemen van Rotterdam naar Delft is door gebruik te maken van een bedrijf als Blauw.nl. Zij hebben altijd genoeg taxi's klaarstaan, dus je kunt er snel een krijgen.

De drie grachten van Delft

Nadat ik de stad had verkend en een paar mooie foto's had gemaakt, liep ik langs de grachten en vond uiteindelijk de Zwanenburgstraat. Dit is de straat die langs de rivier de Zwyn loopt, dus ik was er vrij zeker van dat ik de juiste gracht had gevonden. Toen ik daarlangs liep, kwam ik uiteindelijk bij de Wijde, een prachtige gracht. Als je verder langs de Wijde loopt, kom je uiteindelijk bij een van de beroemdste plekken van Delft: de Hofvijver, een vijver in het centrum van de stad. Het is een heel mooie en rustige plek, waar het heerlijk toeven is.

 

Waar te overnachten in Delft

Als je naar Delft wilt gaan, maar niet weet waar je moet overnachten, raad ik je aan om een Airbnb te zoeken. Dit geeft je de kans om een aantal geweldige mensen te ontmoeten en culturen met ze uit te wisselen. Dat is tenslotte waar reizen allemaal om draait! Als u geïnteresseerd bent in een verblijf in een traditioneel huis, raad ik u aan om te verblijven in De Buitenplaats. Het is een prachtige B&B met veel charme. Als u liever iets moderners wilt, kunt u misschien beter op zoek gaan naar een appartement.

Laatste Woorden

Ik hoop dat u genoten heeft van dit artikel en het een en ander geleerd heeft over een van de buren van Rotterdam, Delft. Als u geïnteresseerd bent in andere steden in Nederland, lees dan mijn artikel over de beste steden in Nederland. Als je al eens in Delft bent geweest, wat vond je er het leukst aan? Zou u een volgend bezoek aanbevelen? Voel je vrij om je gedachten te delen in de reacties hieronder!

Leave a Comment